Végrehajtási jog, követeléskezelés, követelésbehajtás

A végrehajtási jog területét nem a legfontosabb jogterületek közt tartják számon, mindig is "perem" jogterület volt. Pedig egy pert nem elég megnyerni, az abban született ítélet végrehajthatósága és végrehajtása legalább ilyen fontos, illetve a kölcsönszerződések esetén a követelés behajtása a leglényegesebb momentum. Mind a végrehajtást kérői mind az adósi oldalon több száz ügyet kezelünk, így elmondhatjuk, hogy a végrehajtási jog területén az ország egyik legtapasztaltabb irodája vagyunk.

A végrehajtást kérő hitelezőknek segítséget nyújtunk, hogy a követelést lehető leggyorsabban hajtsák be. Figyelemmel kísérjük a törvényi határidőket illetve, hogy a végrehajtó a határidőket és a jogszabályokat szem előtt tartva a lehető leghatékonyabban végezze munkáját. A nálunk levő ügyekről folyamatos jelentés kapnak ügyfeleink.

Az adósoknak abban tudunk segíteni, hogy objektíven átlássák ügyüket és a meglévő kellemetlen helyzetből a lehető legkevesebb kárral és lehető legkedvezőbben kerülhessenek ki. Figyelemmel kísérjük, hogy a követelés behajtása szabályosan történjen és a rendelkezésükre álló érdekérvényesítési eszközökkel élni tudjanak. Amennyiben anyagi helyzetük engedi, akkor megkíséreljük a hitelezővel történő fizetési megállapodás kötését. Tapasztalatunk, hogy ügyvédi segítséggel és kommunikációval gyakran sikerül az árverést elkerülni és fizetési megállapodást kötni.

Sokan átgondoltuk életkörülményeinket az elmúlt időszakban. A COVID 19 Járvány miatt bevezetett kijárási korlátozás okán hosszú hetekre beszorultunk az otthonunkba, nyaralónkba. Az, hogy ezt a helyzetet hogyan viseltük, sokban függött attól, milyen körülmények között, hány négyzetméteren, kertes házban vagy lakásban kellett élnünk hosszú hetekig.

MIT JELENT SZÁMUNKRA AZ OTTHON?

Az otthon fogalma átértékelődött. Az utóbbi hetekben megnőtt a kereslet a zártkerti ingatlanok iránt. A Budapesten vagy nagyvárosban lakók is elkezdtek keresgélni zártkerti ingatlanok iránt, akár állandó lakhatás céljából, de nyaraló, hétvégi ház céljából is sokan keresnek zártkerti ingatlanokat.

A ZÁRTKERTEK ELŐNYEI

A zártkerti ingatlanok megfelelő -néha túl nagy  -telekkel rendelkeznek, de a városi építési telkeknél nagyobbak. Fekvésük különböző, de általában szórt településrészen, hegyen, sokszor nagyon kedvező áron lehet őket megvásárolni.

LAKÓHÁZ ÉPÍTÉSE ZÁRTKERTEN

Amennyiben kinézünk egy zártkertet, érdemes előre gondolkodni. Ki kell találni, mit szeretnénk építeni rá. Lakóházat? Nyaralót? CSOK-ot igénybe kívánunk-e venni?
Minden esetben, de különösen lakóház építés és CSOK vagy hitel igénylés esetén kötelezően ajánlott a helyi önkormányzatnál érdeklődni, hogy az adott területen lakóházat lehet-e egyáltalán építeni és milyen feltételekkel, milyen beépíthetőség stb. mellett. Amennyiben ugyanis csak gazdasági épület emelhető, abban az esetben a hitel és CSOK igénybevétele nem lehetséges, vagy csak korlátozottan. Csak akkor vágjunk bele az adásvételbe, ha az igényeinknek megfelelő épület építhető és erre a bank CSOK vagy hitel igénybevételét biztosítja. Ha utólag ismerjük meg a területre vonatkozó építési és hitelezési szabályokat, akkor már kötve van a kezünk.

Zártkerti adásvétel esetén is keresse bátran irodánkat!