Végrehajtási jog, követeléskezelés, követelésbehajtás

A végrehajtási jog területét nem a legfontosabb jogterületek közt tartják számon, mindig is "perem" jogterület volt. Pedig egy pert nem elég megnyerni, az abban született ítélet végrehajthatósága és végrehajtása legalább ilyen fontos, illetve a kölcsönszerződések esetén a követelés behajtása a leglényegesebb momentum. Mind a végrehajtást kérői mind az adósi oldalon több száz ügyet kezelünk, így elmondhatjuk, hogy a végrehajtási jog területén az ország egyik legtapasztaltabb irodája vagyunk.

A végrehajtást kérő hitelezőknek segítséget nyújtunk, hogy a követelést lehető leggyorsabban hajtsák be. Figyelemmel kísérjük a törvényi határidőket illetve, hogy a végrehajtó a határidőket és a jogszabályokat szem előtt tartva a lehető leghatékonyabban végezze munkáját. A nálunk levő ügyekről folyamatos jelentés kapnak ügyfeleink.

Az adósoknak abban tudunk segíteni, hogy objektíven átlássák ügyüket és a meglévő kellemetlen helyzetből a lehető legkevesebb kárral és lehető legkedvezőbben kerülhessenek ki. Figyelemmel kísérjük, hogy a követelés behajtása szabályosan történjen és a rendelkezésükre álló érdekérvényesítési eszközökkel élni tudjanak. Amennyiben anyagi helyzetük engedi, akkor megkíséreljük a hitelezővel történő fizetési megállapodás kötését. Tapasztalatunk, hogy ügyvédi segítséggel és kommunikációval gyakran sikerül az árverést elkerülni és fizetési megállapodást kötni.

SZERZŐDÉSKÖTÉS IRODÁNKBAN A JÁRVÁNY IDEJÉN

A jogi ügyletek bizalmat követelnek, hogyan lenne bizalom, ha a felek nem érzik biztonságban magukat?

Úgy tűnik, felengedni látszik a fagy, sokan elhagyják az otthonukat, elkezdték ügyes-bajos jogi dolgaikat intézni az emberek. A hónapok óta elfeledett szerződések és jogi problémák előkerülnek, egyre többen szeretnének szerződéseket kötni, személyes egyeztetéseket jogi képviselőjükkel.

Annak, hogy a járvány idején hogyan intézzük személyesen ügyeinket az ügyvédi irodánkban, nem csak jogi, emberi oldala is van...

Magam a következő kéréssel fordulok ügyfeleimhez!

ENYHÜLÉS

Jogi ügyeink nagy részét a szigorú kijárási korlátozás idején is lehetett intézni, erre a jogszabályok lehetőséget adtak. Azonban irodánk a személyes ügyfélfogadást eddig szüneteltette. Azt tapasztaltuk, ügyfeleink nagy része ezt nem is igényelte. A jogi ügyeket megoldottuk e-mailben, skype-on, telefonon.

Mára azonban a személyes ügyintézés iránt egyre nagyobb igény mutatkozik és erre a jogszabályok is egyre nagyobb lehetőséget adnak.
Erre van már lehetőség irodánkban is, DE, kérem vegyük figyelembe az alábbiakat:

AMIT MI MEGTESZÜNK

Az irodát, a tollakat, mosdót, folyamatosan fertőtlenítjük. Kézfertőtlenítő, maszk, kesztyű, rendelkezésre áll. Kérjük, hogy csak azok jöjjenek szerződést kötni, akik egészségesek, tünetmentesek és érintettek a szerződésben, kísérő nélkül.

AMIT KÉRÜNK ÜGYFELEINKTŐL

Mindannyiunknak más a félelemérzete és az igénye. Egy szerződéskötésnél értelemszerűen többen vagyunk. A távolságtartást igyekszünk megoldani, de kérjük vegyék figyelembe a másik szerződő fél igényeit is.

Ha a másik szerződő kéri a maszk viselését, azt jelezzük és egyben kérjük. A kézfertőtlenítő használata mellet Sajnos többször tapasztaltam mostanában, hogy megmosolyogják és kigúnyolják azokat, akik maszkot hordanak.

Tiszteljük egymás hitét, életét, esetleges betegségét és idős hozzátartozóit azzal, hogy ezekben az időkben toleráljuk az ügyvéd és a másik fél igényét, ha kéri a maszk viselését szerződés kötésnél, vagy azt, hogy külön írják alá a szerződést.

A személyazonosság ellenőrzése mellett hagyjuk meg a másik félnek a lehetőséget arra, hogy a saját biztonságérzetének betartása mellett nyugodtan szerződjünk.

Ez közös érdekünk.

Köszönöm!