Ingatlanjog

Irodánk további fő szakterülete az ingatlanjog. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy minden ingatlannal kapcsolatos szerződés megkötése előtt konzultáljunk a felekkel és beszéljük át a jogügylet jogi és adójogi vonatkozásait. Vállajuk lakóingatlan, garázs, nyaraló, iroda, ipari ingatlan, külterületi termőföld, zártkert stb. adásvételi, ajándékozási, csere és bérleti szerződésének készítését, illetve véleményezését. A megbízásba a jogügylet előtti jogi tanácsadás, tulajdoni lap beszerzése, illetve a jogügylet teljes körű földhivatali ügyintézése is beletartozik.

SZERZŐDÉSKÖTÉS IRODÁNKBAN A JÁRVÁNY IDEJÉN

A jogi ügyletek bizalmat követelnek, hogyan lenne bizalom, ha a felek nem érzik biztonságban magukat?

Úgy tűnik, felengedni látszik a fagy, sokan elhagyják az otthonukat, elkezdték ügyes-bajos jogi dolgaikat intézni az emberek. A hónapok óta elfeledett szerződések és jogi problémák előkerülnek, egyre többen szeretnének szerződéseket kötni, személyes egyeztetéseket jogi képviselőjükkel.

Annak, hogy a járvány idején hogyan intézzük személyesen ügyeinket az ügyvédi irodánkban, nem csak jogi, emberi oldala is van...

Magam a következő kéréssel fordulok ügyfeleimhez!

ENYHÜLÉS

Jogi ügyeink nagy részét a szigorú kijárási korlátozás idején is lehetett intézni, erre a jogszabályok lehetőséget adtak. Azonban irodánk a személyes ügyfélfogadást eddig szüneteltette. Azt tapasztaltuk, ügyfeleink nagy része ezt nem is igényelte. A jogi ügyeket megoldottuk e-mailben, skype-on, telefonon.

Mára azonban a személyes ügyintézés iránt egyre nagyobb igény mutatkozik és erre a jogszabályok is egyre nagyobb lehetőséget adnak.
Erre van már lehetőség irodánkban is, DE, kérem vegyük figyelembe az alábbiakat:

AMIT MI MEGTESZÜNK

Az irodát, a tollakat, mosdót, folyamatosan fertőtlenítjük. Kézfertőtlenítő, maszk, kesztyű, rendelkezésre áll. Kérjük, hogy csak azok jöjjenek szerződést kötni, akik egészségesek, tünetmentesek és érintettek a szerződésben, kísérő nélkül.

AMIT KÉRÜNK ÜGYFELEINKTŐL

Mindannyiunknak más a félelemérzete és az igénye. Egy szerződéskötésnél értelemszerűen többen vagyunk. A távolságtartást igyekszünk megoldani, de kérjük vegyék figyelembe a másik szerződő fél igényeit is.

Ha a másik szerződő kéri a maszk viselését, azt jelezzük és egyben kérjük. A kézfertőtlenítő használata mellet Sajnos többször tapasztaltam mostanában, hogy megmosolyogják és kigúnyolják azokat, akik maszkot hordanak.

Tiszteljük egymás hitét, életét, esetleges betegségét és idős hozzátartozóit azzal, hogy ezekben az időkben toleráljuk az ügyvéd és a másik fél igényét, ha kéri a maszk viselését szerződés kötésnél, vagy azt, hogy külön írják alá a szerződést.

A személyazonosság ellenőrzése mellett hagyjuk meg a másik félnek a lehetőséget arra, hogy a saját biztonságérzetének betartása mellett nyugodtan szerződjünk.

Ez közös érdekünk.

Köszönöm!