Ingatlanjog

Irodánk további fő szakterülete az ingatlanjog. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy minden ingatlannal kapcsolatos szerződés megkötése előtt konzultáljunk a felekkel és beszéljük át a jogügylet jogi és adójogi vonatkozásait. Vállajuk lakóingatlan, garázs, nyaraló, iroda, ipari ingatlan, külterületi termőföld, zártkert stb. adásvételi, ajándékozási, csere és bérleti szerződésének készítését, illetve véleményezését. A megbízásba a jogügylet előtti jogi tanácsadás, tulajdoni lap beszerzése, illetve a jogügylet teljes körű földhivatali ügyintézése is beletartozik.

AMIT MINDEN KÜLFÖLDRE UTAZÓNAK TUDNIA KELL!!!

Sokan azt gondolják, hogy külföldre utazáskor elegendő, ha a zsebükben van az Európai Egészségbiztosítási Kártya, és ha megbetegszenek, vagy baleset éri őket, akkor egy utasbiztosításhoz hasonlóan minden költségüket fedezi.
Ez azonban nem felel meg a valóságnak.

AZ EURÓPAI EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI KÁRTYA

Az ingyenesen kiváltható Európai Egészségbiztosítási Kártya érvényes társadalombiztosítással rendelkező EU állampolgároknak jár. Akik kiváltják, azokat az Unióban illetve Svácjban, Norvégiában és Izlandon ugyanolyan egészségügyi ellátások illetik meg, mint az adott ország állampolgárait. A kártya érvényessége azonban kizárólag a sürgősségi ellátásokra terjed ki!

HÁRTÁNYAI

A KÁRTYA TÖBB KÖLTSÉGET NEM FEDEZ, így például:

-Orvosi kezelés önrésze (ez több országban akár 20% is lehet)
-Gyógyszerek
-Beteg hazaszállításának költségei
- Tolmács költségek (Az orvos és beteg közti kommunikáció érdekében gyakran szükséges!)
-Magán egészségügyi ellátás költsége
-Mentési költségek, sérült jármű és utas elszállítása
-Poggyászkár
-Hozzátartozókkal történő kapcsolattartás költségei
Stb.

AMIÉRT ÉRDMES UTASBIZTOSÍTÁST KÖTNI

Látható, hogy az európai egészségbiztosítási kártya ugyan ingyenes, de ehhez igazodóan a kártyával igénybe vehető szolgáltatások köre is korlátozott. Egy esetleges külföldi baleset, vagy megbetegedés esetén az Európai Egészségbiztosítási Kártya a felmerült költségeknek csak egy szűkebb körére nyújt fedezetet. Ha nagyobb biztonságot szeretnénk célszerű utasbiztosítást kötni.