Biztosítási jog

Lakásbiztosítással vagy baleset/életbiztosítással kapcsolatos jogvitában vállaljuk a biztosító előtti képviseletet, szükség esetén peres eljárásban történő képviseletet.

Sokan átgondoltuk életkörülményeinket az elmúlt időszakban. A COVID 19 Járvány miatt bevezetett kijárási korlátozás okán hosszú hetekre beszorultunk az otthonunkba, nyaralónkba. Az, hogy ezt a helyzetet hogyan viseltük, sokban függött attól, milyen körülmények között, hány négyzetméteren, kertes házban vagy lakásban kellett élnünk hosszú hetekig.

MIT JELENT SZÁMUNKRA AZ OTTHON?

Az otthon fogalma átértékelődött. Az utóbbi hetekben megnőtt a kereslet a zártkerti ingatlanok iránt. A Budapesten vagy nagyvárosban lakók is elkezdtek keresgélni zártkerti ingatlanok iránt, akár állandó lakhatás céljából, de nyaraló, hétvégi ház céljából is sokan keresnek zártkerti ingatlanokat.

A ZÁRTKERTEK ELŐNYEI

A zártkerti ingatlanok megfelelő -néha túl nagy  -telekkel rendelkeznek, de a városi építési telkeknél nagyobbak. Fekvésük különböző, de általában szórt településrészen, hegyen, sokszor nagyon kedvező áron lehet őket megvásárolni.

LAKÓHÁZ ÉPÍTÉSE ZÁRTKERTEN

Amennyiben kinézünk egy zártkertet, érdemes előre gondolkodni. Ki kell találni, mit szeretnénk építeni rá. Lakóházat? Nyaralót? CSOK-ot igénybe kívánunk-e venni?
Minden esetben, de különösen lakóház építés és CSOK vagy hitel igénylés esetén kötelezően ajánlott a helyi önkormányzatnál érdeklődni, hogy az adott területen lakóházat lehet-e egyáltalán építeni és milyen feltételekkel, milyen beépíthetőség stb. mellett. Amennyiben ugyanis csak gazdasági épület emelhető, abban az esetben a hitel és CSOK igénybevétele nem lehetséges, vagy csak korlátozottan. Csak akkor vágjunk bele az adásvételbe, ha az igényeinknek megfelelő épület építhető és erre a bank CSOK vagy hitel igénybevételét biztosítja. Ha utólag ismerjük meg a területre vonatkozó építési és hitelezési szabályokat, akkor már kötve van a kezünk.

Zártkerti adásvétel esetén is keresse bátran irodánkat!