Bemutatkozás

...
dr. Gaiderné dr. Gáspár Éva

Dr. Gaiderné Dr. Gáspár Éva Ügyvéd, a Zala Megyei Ügyvédi Kamara tagja. Egyetemi tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam,- és Jogtudományi Karán végezte, emellett európai jogi szakjogász diplomát is szerzett, a Zala Megyei Iparkamara mellett működő Békéltető Testület tagja. Felelősségbiztosítással a Magyar Ügyvédek Biztosító Egyesületénél rendelkezik. 2007. óta építi ki Zalaegerszegen Zala és Vas megye területére koncentrálva ügyvédi praxisát, előtte 4 éven keresztül ügyvédjelöltként dolgozott. 2014. évtől Budapesten is végez tevékenységet. Ügyfelei közt tudhat több magyar és osztrák magánszemélyt, céget és pénzintézetet is. Ügyvédként a célja, az ügyfelek teljes körű, pontos kiszolgálása, a lehető legteljesebb körű diszkréció mellett.

AKADÁLY A JELZÁLOG AZ INGATLANON?

Egy ingatlan értékestésének nem akadálya az, ha jelzáloghitellel és ehhez kapcsolódóan esetleg elidegenítési és terhelési tilalommal terhelt. Érdemes azonban az ilyen ügyleteknél fokozott körültekintéssel eljárni.

MIT NE MULASSZUNK EL?

Az Eladó minden esetben szerezze be a jelzálogjogosulttól a jelzálog alapjául szolgáló követelés (az esetek túlnyomó többségében bankhitel) aktuális egyenlegét illetőleg a jogosult nyilatkozatát, hogy milyen feltételekkel járul hozzá a jelzálog törléséhez. Érdemes nyilatkoztatni a jelzálogjogosultat, hogy a jelzálogszerződés alapjául szolgáló kölcsönügylet vonatkozásában nincs folyamatban felmondás illetve nem áll végrehajtás alatt.

MIRE ÜGYELJEN A VEVŐ?

A Vevőnek az a legbiztonságosabb, ha az ingatlan tehermentesítéséhez szükséges összeget nem az Eladónak, hanem közvetlenül a bejegyzett jelzálog jogosultjának teljesíti. Az adásvételi szerződésben természetesen rögzíteni kell, hogy ezt a felek a vételár összegébe beszámítják és az esetlegesen fennaradó további vételár részleteket célszerű az után teljesíteni, hogy a jelzálogjog törlésre került vagy legalább a törlése iránti kérelem széljegyen van.

Természetesen minden ügylet egyedi, számtalan egyéb tényező befolyásolhatja (pl. a vételárat is hitelből fedezik), ezért a szerződés megkötését megelőzően az ügyletet célszerű részletesen átbeszélni felkészült ügyvéddel.