Baleseti kártérítés

A baleset vagy más káresemény után a károsultaknak naprakész jogi és szakmai segítséget nyújtunk. Képviseljük érdekeit addig, amíg Ön vagy családja kártérítést nem kap a károkozótól vagy amennyiben rendelkezik felelősségbiztosítással, annak felelősségbiztosítójától.

A személyi sérülést szenvedett gyalogos, motoros, kerékpáros vagy gépkocsi utasa vagy vezetője, kártérítési igénnyel élhet a balesetet okozóval szemben. Amennyiben a károkozó gépkocsi rendelkezett kötelező felelősségbiztosítással, a gépkocsikra kötött kötelező felelősség biztosítás az ilyen károkat is fedezi. Tapasztalataink szerint a szakmailag, jogilag alátámasztott kárigények elbírálásakor a biztosítók sem zárkóznak el a peren kívüli egyezségtől, így Ön hamarabb a kártérítési összeghez jut.

Amennyiben Önt vagy hozzátartozóját baleset éri, már fontos az első pillanatoktól, hogy szakértő kezekben legyen az ügye. Ha már megtörtént a baj, akkor is figyelni kell arra, milyen iratokat gyűjtsenek és milyen kárigényeket jelentsenek be. Ennek a terhét levesszük a válláról és mindent megteszünk azért, hogy a legteljesebb körű kártérítést kapja a biztosítótól vagy a károkozótól. Vagyoni kárként érvényesítheti pl. a gépjárműkárát, gyógyszerköltségét, látogatási költségét, de még a ház körüli munkákra igénybe vett segítő költségét is. Amennyiben lelki szenvedés, fizikai fájdalom egészségromlás érte, sérelemdíjra tarthat igényt.

Sokan átgondoltuk életkörülményeinket az elmúlt időszakban. A COVID 19 Járvány miatt bevezetett kijárási korlátozás okán hosszú hetekre beszorultunk az otthonunkba, nyaralónkba. Az, hogy ezt a helyzetet hogyan viseltük, sokban függött attól, milyen körülmények között, hány négyzetméteren, kertes házban vagy lakásban kellett élnünk hosszú hetekig.

MIT JELENT SZÁMUNKRA AZ OTTHON?

Az otthon fogalma átértékelődött. Az utóbbi hetekben megnőtt a kereslet a zártkerti ingatlanok iránt. A Budapesten vagy nagyvárosban lakók is elkezdtek keresgélni zártkerti ingatlanok iránt, akár állandó lakhatás céljából, de nyaraló, hétvégi ház céljából is sokan keresnek zártkerti ingatlanokat.

A ZÁRTKERTEK ELŐNYEI

A zártkerti ingatlanok megfelelő -néha túl nagy  -telekkel rendelkeznek, de a városi építési telkeknél nagyobbak. Fekvésük különböző, de általában szórt településrészen, hegyen, sokszor nagyon kedvező áron lehet őket megvásárolni.

LAKÓHÁZ ÉPÍTÉSE ZÁRTKERTEN

Amennyiben kinézünk egy zártkertet, érdemes előre gondolkodni. Ki kell találni, mit szeretnénk építeni rá. Lakóházat? Nyaralót? CSOK-ot igénybe kívánunk-e venni?
Minden esetben, de különösen lakóház építés és CSOK vagy hitel igénylés esetén kötelezően ajánlott a helyi önkormányzatnál érdeklődni, hogy az adott területen lakóházat lehet-e egyáltalán építeni és milyen feltételekkel, milyen beépíthetőség stb. mellett. Amennyiben ugyanis csak gazdasági épület emelhető, abban az esetben a hitel és CSOK igénybevétele nem lehetséges, vagy csak korlátozottan. Csak akkor vágjunk bele az adásvételbe, ha az igényeinknek megfelelő épület építhető és erre a bank CSOK vagy hitel igénybevételét biztosítja. Ha utólag ismerjük meg a területre vonatkozó építési és hitelezési szabályokat, akkor már kötve van a kezünk.

Zártkerti adásvétel esetén is keresse bátran irodánkat!