Blog: „NEM A SZAKTERÜLETEM” - ÜGYVÉDEK ÉS A SZAKOSODÁS

 

 

ÉRDEKES KÉRDÉSEK

Egyre több ügyvédi megkeresés alkalmával lepődnek meg a hozzám fordulók, ha nem vállalok egy ügyet, mert nem a szakterületem. Nem kell neki munka? Mi az, hogy nem ért hozzá? Furcsa reakciókkal találkozok.

Az orvosokkal kapcsolatban miért gondolkodunk másként? A szívproblémával a kardiológushoz megyünk, bőrkiütéssel a bőrgyógyászhoz. stb… Ez így természetes!

ÉN SZAKOSODTAM

Az ügyvédek is, mint a többi jogász elvégzi a jogi kart és persze szakvizsgát is tennie kell. Nyilván itt átfogó oktatást kapunk és átfogó tudást szerzünk, a polgári jog, büntetőjog, munkajog, európai uniós jog területén.

Amikor valaki elkezd ügyvédként dolgozni, megvan a választási lehetősége, hogy milyen ügyeket vállal. Én úgy döntöttem, hogy nem vállalok minden fajta ügyet, hanem bizonyos területekre szakosodom. Nyilván ezekre nagyobb hangsúlyt fektetek, többet foglalkozom a szakterületemhez tartozó ügyekkel, képezem magam.

AZ ÉN SZAKTERÜLETEIM

Mik is az én szakterületeim?

Első sorban nyilván a két szakjogász képzés keretében megszerzett képzettséghez kötöttek: Európai uniós szakjogász és Agrárjogi,-és vidékfejlesztési szakjogász vagyok.

Emellett ügyvédi munkám kezdete – 2007- óta- foglalkozom végrehajtási joggal, követelés kezeléssel és behajtással. Ezeken a jogterületeken nagy tapasztalatot szereztem  több száz ügyben képviseltem adóst vagy hitelezőt.

Emellett az ingatlanjog területe, adásvételi, ajándékozási, csere, bérleti szerződések kötése ugyancsak irodám létrehozása óta szakterületem, legyen az lakásra, termőföldre vagy zártkertre vonatkozó szerződés. A felsorolásból nem maradhat ki a peres képviselet polgári eljárásokban és munkajogi perekben.

Ha olyan megkeresés érkezik, mely nem a szakterületem - ilyen például a büntetőjog vagy családjog -  megpróbálok  ajánlani olyan kollegát, aki az adott jogágnak és jogterületnek kiváló ismerője  és nagy tapasztalata van benne. Azt gondolom, ez a jó megoldás, mivel az ügyfél érdeke is az, hogy mindig a lehető legjobb szakemberhez kerüljön.

Összefoglaló: #ügyvédzalaegerszeg #agrárjogiügyvéd #végrehajtásijog #követeléskezelés #követelésbehajtás
Kulcsszavak: #ügyvédzalaegerszeg #agrárjogiügyvéd #végrehajtásijog #követeléskezelés #követelésbehajtás