Ingatlanjog

Irodánk további fő szakterülete az ingatlanjog. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy minden ingatlannal kapcsolatos szerződés megkötése előtt konzultáljunk a felekkel és beszéljük át a jogügylet jogi és adójogi vonatkozásait. Vállajuk lakóingatlan, garázs, nyaraló, iroda, ipari ingatlan, külterületi termőföld, zártkert stb. adásvételi, ajándékozási, csere és bérleti szerződésének készítését, illetve véleményezését. A megbízásba a jogügylet előtti jogi tanácsadás, tulajdoni lap beszerzése, illetve a jogügylet teljes körű földhivatali ügyintézése is beletartozik.

 

Amennyiben a kitűzött árverést az adós bármilyen oknál fogva kifogásolja, a végrehajtó intézkedésétől számított 15 NAPON BELÜL lehet benyújtani a végrehajtási kifogást az illetékes végrehajtónál.

A határidőt az árverési hirdetmény közlésétől kell számítani.

Ha az intézkedés később jutott a kifogást előterjesztő tudomására, vagy a kifogás előterjesztésében a végrehajtó intézkedésétől számított 15 napon túl akadályozva volt, a végrehajtási kifogás előterjesztésének határidejét a tudomásszerzéstől, illetőleg az akadály megszűnésétől kell számítani.

Az akadályoztatást tényét vagy későbbi tudomásszerzés tényét kellően igazolni kell.

A végrehajtó intézkedésétől számított 3 HÓNAP eltelte után nem lehet kifogást előterjeszteni, e határidő elmulasztása miatt nincs helye igazolásnak.

A kifogás benyújtásával nem kerül az árverés automatikusan törlésre, kérni kell egyben a végrehajtási eljárás felfüggesztését is.

Végrehajtási ügyekben keresse irodánkat bizalommal.