Biztosítási jog

Lakásbiztosítással vagy baleset/életbiztosítással kapcsolatos jogvitában vállaljuk a biztosító előtti képviseletet, szükség esetén peres eljárásban történő képviseletet.

 

ISMERI A 14 NAPOS SZABÁLYT? 14 NAP KÖTELEZŐ SZABADSÁG EGYBEN?

A 14 NAPOS SZABÁLY

A hatályos Munka Törvénykönyve szerint a szabadságot úgy kell kiadni, hogy a munkavállaló naptári évenként egy alkalommal, legalább 14 egybefüggő napra mentesüljön a munkavégzési és rendelkezésre állási kötelezettsége alól.

MI SZÁMÍT BELE A 14 NAPBA?

A szabály nem azt jelenti, hogy a munkáltató köteles az adott évi szabadságból 14 napot egybefüggően kiadni.
A 14 napba ugyanis nem csak a szabadság, hanem a heti pihenőnap, a munkaszüneti nap és az egyenlőtlen munkaidő beosztás szerinti szabadnap is beleszámít. 10 nap szabadság kiadásával tehát már összefüggő 14 napos időszakot lehet kiadni.

HA NEM SZERETNÉK ILYEN HOSSZÚ IDŐRE SZABADSÁGRA MENNI....

Sok esetben előfordul, hogy a munkavállaló sem igényli a hosszabb szabadságot, hanem több alkalommal venne ki rövidebb idejű szabadságot. Erre van lehetőség, a 14 napos szabálytól a felek ugyanis megállapodásukkal eltérhetnek. Célszerű ezt a megállapodást írásba foglalni. Írásba foglalt megállapodás hiányában elegendő lehet, ha a szabadság kiadása a hatályos szabályoktól eltérően bizonyíthatóan a munkavállaló kérésére történt.