Bemutatkozás

...
dr. Gaiderné dr. Gáspár Éva

Dr. Gaiderné Dr. Gáspár Éva Ügyvéd, a Zala Megyei Ügyvédi Kamara tagja. Egyetemi tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam,- és Jogtudományi Karán végezte, emellett európai jogi szakjogász diplomát is szerzett, a Zala Megyei Iparkamara mellett működő Békéltető Testület tagja. Felelősségbiztosítással a Magyar Ügyvédek Biztosító Egyesületénél rendelkezik. 2007. óta építi ki Zalaegerszegen Zala és Vas megye területére koncentrálva ügyvédi praxisát, előtte 4 éven keresztül ügyvédjelöltként dolgozott. 2014. évtől Budapesten is végez tevékenységet. Ügyfelei közt tudhat több magyar és osztrák magánszemélyt, céget és pénzintézetet is. Ügyvédként a célja, az ügyfelek teljes körű, pontos kiszolgálása, a lehető legteljesebb körű diszkréció mellett.

 
2018.01.01-tól több polgári peres eljárásban is kötelező lett jogi képviselőt igénybe venni!

Mi a kötelező jogi képviselet?

Amennyiben egy eljárás során a jogszabály kötelezővé teszi jogi képviselő igénybe vételét, akkor a peres felek nem járhatnak el személyesen, kötelesek képviseletükkel jogi képviselőt meghatalmazni. A felek személyesen tett nyilatkozatait nem veszi figyelembe a bíróság. 
Kötelező jogi képviselet esetén meghatalmazással ügyvéd, ügyvédi iroda, munkaadója ügyeiben a kamarai jogtanácsos, tovább még az járhat el, akit jogszabály erre kifejezetten feljogosít.

Mikor kötelező a jogi képviselő megbízása?

A törvényszéken induló peres eljárásokban első- és másodfokon is kötelező lett jogi képviselő igénybevétele minden peres félnek! Tehát ha például Ön ellen indítanak pert, ez arra az esetre is vonatkozik!

Mikor nem kötelező?

Nem kötelező a jogi képviselet a járásbíróság hatáskörébe tartozó perekben és a munkaügyi perekben - ideértve a fellebbezési és perújítási eljárást is -, valamint az ilyen perekkel összefüggő felülvizsgálati eljárásban az ellenkérelmet előterjesztő fél számára. Az érintett eljárásokban eljárhat bármelyik fél személyesen is.

Irodánk kérésére tájékoztatást nyújt, hogy amennyiben perelni kíván vagy perlik, kötelező-e jogi képviselőt meghatalmaznia a polgári perben.