Bankjog

Irodánk speciális szakterülete, amivel már több mint 8 éve foglalkozunk. Bármilyen banki szerződést, hitelszerződést érintő kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal. Amennyiben osztrák banknál rendelkezik hitelszerződéssel, a több éves osztrák hitelszerződésekkel kapcsolatos tapasztalatunk a garancia, hogy megoldást találjunk esetleges fizetési nehézségeire vagy a szerződéssel kapcsolatos jogi problémájára mind a hitelező, mind az adós.

ENYÉM? TIED? ÖVÉ?…
(CÉGTULAJDONOSOK FIGYELEM!)

Felhívjuk minden cégtulajdonos figyelmét, hogy a cég önálló jogalany, saját tulajdonnal rendelkezik. Ha az ügyvezető, cégtulajdonos, kölcsönt vesz fel (akár rendszeresen, akár egyszer nagyobb összegben) saját cégétől könnyen kockáztat büntető eljárást.

AMIKOR A TAG A KÖLCSÖNT NEM ADJA VISSZA A CÉGNEK...

Ha ugyanis, a felvett kölcsön a cég likviditását veszélyezteti, visszafizetése kétséges, fedezete nincs, vagy csekély, könnyen érheti a vezető tisztségviselőt az a vád, hogy az ésszerű gazdálkodás követelményével szemben eljárva a társaság működőképességét veszélyeztette.

Ilyen esetben az ügyvezető könnyen találhatja magát a vádlottak padján. Ezen önmagában a szabályos kölcsönszerződés sem segíthet.

A kölcsön nem tilos, de ilyen esetekben mindig vegyék figyelembe a cég érdekeit és gazdasági helyzetét is. Ha kétségük merül fel, mindig egyeztessenek ügyvédjükkel, könyvelőjükkel.