Baleseti kártérítés

A baleset vagy más káresemény után a károsultaknak naprakész jogi és szakmai segítséget nyújtunk. Képviseljük érdekeit addig, amíg Ön vagy családja kártérítést nem kap a károkozótól vagy amennyiben rendelkezik felelősségbiztosítással, annak felelősségbiztosítójától.

A személyi sérülést szenvedett gyalogos, motoros, kerékpáros vagy gépkocsi utasa vagy vezetője, kártérítési igénnyel élhet a balesetet okozóval szemben. Amennyiben a károkozó gépkocsi rendelkezett kötelező felelősségbiztosítással, a gépkocsikra kötött kötelező felelősség biztosítás az ilyen károkat is fedezi. Tapasztalataink szerint a szakmailag, jogilag alátámasztott kárigények elbírálásakor a biztosítók sem zárkóznak el a peren kívüli egyezségtől, így Ön hamarabb a kártérítési összeghez jut.

Amennyiben Önt vagy hozzátartozóját baleset éri, már fontos az első pillanatoktól, hogy szakértő kezekben legyen az ügye. Ha már megtörtént a baj, akkor is figyelni kell arra, milyen iratokat gyűjtsenek és milyen kárigényeket jelentsenek be. Ennek a terhét levesszük a válláról és mindent megteszünk azért, hogy a legteljesebb körű kártérítést kapja a biztosítótól vagy a károkozótól. Vagyoni kárként érvényesítheti pl. a gépjárműkárát, gyógyszerköltségét, látogatási költségét, de még a ház körüli munkákra igénybe vett segítő költségét is. Amennyiben lelki szenvedés, fizikai fájdalom egészségromlás érte, sérelemdíjra tarthat igényt.

Több helyen is megjelent a médiában annak a családnak a története, amelyik albérlet helyett az utcára került. Történetük lényege, hogy albérletbe szerettek volna kivenni egy lakást, megállapodtak az állítólagos tulajdonossal és kauciót is fizettek. Az állítólagos tulajdonos a beköltözésre ígérte az írásos szerződés megkötését. A szerződés megkötése elmaradt, sőt a lakásba se tudtak beköltözni, mivel kiderült, hogy az nem az azt kiadó állítólagos tulajdonosé. A családnak ezért több napot a társasház lépcsőházában kellett töltenie, mivel minden pénzüket a kaucióra adták ki.

Hogy kerülhetjük ezt el?

Először is gyanús lehet, ha túl olcsón kínálják a kiadó ingatlant. Ha nagyon olcsó a bérleti díj, valószínűleg többen jelentkeznek a hirdetésre, nagyobb a visszaélés lehetősége. Bármilyen kedvező az ajánlat, legyünk fokozottan körültekintőek!

A legfontosabb részletek

Elsődleges, hogy mindig kérjük el az adott ingatlan hatályos tulajdoni lapját és győződjünk meg az albérletet kínáló személyazonosságáról is, kérjük el személyi okmányait. Ha a tulajdonos és a bérbeadó személye eltér, akkor győződjünk meg ennek pontos okáról és jogi hátteréről. Kössünk mindig a jogszabályoknak megfelelő bérleti szerződést, lehetőség szerint ügyvéd előtt, emellett érdeklődjünk a szomszédoknál a bérbeadóról és az ingatlanról is.

Kellő körültekintés mellett a kockázat a minimálisra mérsékelhető!