Blog: Nem tetszik a gyereknek a húsvéti ajándékba vett számítógépes játék, dvd..Mit tehetek?

Már egy korábbi blog bejegyzésben érintettük annak a lehetőségét, hogy internetes vásárlás esetén a vásárlót milyen esetben illeti meg elállási jog.

Alap esetben a fogyasztó, vásárló az elállási vagy felmondási jogát internetes vásárlás esetén a termék átvételétől számított 14 napon belül gyakorolhatja. Fontos tehát, hogy indoklás nélkül elállhatunk a vásárlástól és a termék visszaadásával együtt kérhetjük az áru árának a visszatérítését akkor is, ha a termék nem hibás.
A vonatkozó kormányrendelet azonban több termék vásárlása esetén kivételt határoz meg és nem enged elállási jogot.

Számítógépes játék, DVD.....

A húsvéti ünnepek előtt sokan rendelnek neten ilyen termékeket, például ajándékba gyerekeknek. A vonatkozó kormányrendelet ezekre a termékekre speciális szabályokat tartalmaz. Amennyiben lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvételt, valamint számítógépes szoftvert vásárlunk, abban az esetben figyeljünk arra, felbontjuk-e a csomagolást. Amennyiben ugyanis a csomagolás felbontásra kerül, elállási joggal már nem élhetünk.

A megoldás

Azt javaslom, hogy ha ajándékba vettünk szoftvert, dvd-t, abban az esetben ne próbáljuk ki és bontsuk meg a csomagolást az ajándék átadásáig. Természetesen amennyiben a termék hibás, a játék nem indul, a fim minősége nem megfelelő, a hibás teljesítés szabályai szerint igényét mindenki érvényesítheti 14 napon túl is, de amennyiben 14 napon belül nem tetszik az ajándék vagy már meg van, bontatlan csomagolás mellett élhetünk az egyszerűbb elállással.)

 

 
Összefoglaló: jótállás szavatosság dvd internetes vásárlás
Kulcsszavak: internetes vásárlás jótállás szavatosság